5+1 χρήσιμες συμβουλές για να τηρήσετε το social distancing στο πεδίο

5+1 χρήσιμες συμβουλές για να τηρήσετε το social distancing στο πεδίο

Πλησιάζει πλέον η ώρα που η απαγόρευση μετακινήσεων θα σταματήσει να ισχύει και επομένως θα μπορέσουμε να κάνουμε ξανά το αγαπημένο μας χόμπι. Ωστόσο, μετά τον COVID-19, η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια λόγω μιας νέας κανονικότητας, του social distancing.

To social distancing σημαίνει ουσιαστικά τη διατήρηση συγκεκριμένης απόστασης σε εξωτερικούς χώρους ανάμεσα σε εσάς και άλλα άτομα, προκειμένου να αποτρέψουμε τη διάδοση του COVID-19. Ο νέος αυτός όρος θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον και θα επηρεάσει ακόμα και το birdwatching!

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψη σας την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο πεδίο:

Διαλέξτε λιγότερο πολυπληθή σημεία

Αποφύγετε την επίσκεψη σε πολυσύχναστα σημεία όπως πάρκα, μικρούς υγροτόπους κ.λπ. Δείτε το ως καλή ευκαιρία να εξερευνήσετε νέα μέρη και ποιος ξέρει ίσως να κρύβουν εκπλήξεις!

Προτιμήστε να πάτε μόνοι σας ή το πολύ 2-3 άτομα

Σε κάθε περίπτωση, μην ακολουθείτε μεγάλες ομάδες για την επόμενη περίοδο και αποφύγετε να ταξιδεύετε με άλλα άτομα.

Διατηρήστε 2 μέτρα απόσταση

Ο κανόνας νούμερο ένα, ανεξάρτητα από το εάν είστε για birdwatching, είναι να διατηρείτε απόσταση 2 μέτρων από άλλους ανθρώπους, ακόμη και από εκείνους που είστε μαζί στην εξόρμηση.

Μη μοιράζεστε ή χρησιμοποιείτε προσωπικά αντικείμενα

Είναι πολύ συνηθισμένο στο πεδίο να μοιραζόμαστε αντικείμενα όπως κιάλια, κάμερες, τηλεσκόπια, οδηγούς πεδίου ή οτιδήποτε άλλο. Αυτά τα είδη είναι υψηλού ρίσκου, καθώς τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται γύρω από την περιοχή του προσώπου. Ως εκ τούτου, μην μοιράζεστε τέτοια αντικείμενα για την επόμενη περίοδο.

Αποφύγετε να χαιρετάτε φίλους που συναντάτε στο πεδίο

Σε περίπτωση που συναντήσετε άτομα στο πεδίο, μην ανταλλάσσετε χειραψίες ή αγκαλιάζετε ο ένας τον άλλον, αλλά, χαιρετηθείτε διατηρώντας την ενδεικνυόμενη απόσταση των 2 μέτρων.

Πλένετε τα χέρια σας συχνά. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

Τελευταίος και γενικός κανόνας, ο οποίος ισχύει για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα! Κρατήστε τα χέρια σας καθαρά, αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας και να έχετε μαζί σας απολυμαντικό χεριών ή αντισηπτικό διάλυμα (με τουλάχιστον 60% αλκοόλης).

Μείνετε ασφαλείς και υγιείς κάνοντας το αγαπημένο σας χόμπι!