Αντώνης Τσακνάκης

Ο Αντώνης είναι παθιασμένος με το birdwatching και το birdphotography. Έχει κάνει ταξίδια σε πολλές χώρες, όπως Κόστα Ρίκα, Περού, Ισλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία και Κύπρο. Παράλληλα, έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, φωτογραφίζοντας τα πουλιά της και ανακαλύπτοντας ιδανικά σημεία για φωτογράφιση σε μια διαρκή αναζήτηση των «κλικ» του μέσα στο μεσογειακό τοπίο.

Συμμετέχει τακτικά σε διαγωνισμούς φωτογραφίας άγριας φύσης, όπου έχει διακριθεί αρκετές φορές, δημοσιεύει τις φωτογραφίες του σε διάφορα περιοδικά έντυπα, όπως επίσης και στις προσωπικές του σελίδες στα social media όπου ακολουθείται από χιλιάδες φίλους.

Έχει αδυναμία στα Warblers, και ιδιαίτερα στον Μαυροτσιροβάκο, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πουλιά της Ελλάδας και της Μεσογείου. Θεωρεί μοναδικές όλες τις στιγμές που βρίσκεται στη φύση αλλά ξεχωρίζει εκείνες στα τροπικά δάση του Αμαζονίου στο Περού καθώς και τις περιπλανήσεις του στους παγετώνες της Ισλανδίας.

Μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας από το 2012, μιλάει άπταιστα αγγλικά καθώς έχει ζήσει για χρόνια σε Αγγλία και Ολλανδία και είναι επικεφαλής σε τμήμα Business Development μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας.

Ο Αντώνης ήταν αυτός που είχε την αρχική ιδέα της σύστασης της «Birding in Greece».