Δημήτρης Ζάχος

Φυσιολάτρης από μικρή ηλικία και μέλος οικολογικών οργανώσεων αργότερα, έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις προστασίας της φύσης και διατήρησης της άγριας ζωής. Μετά από ένα ταξίδι στη λίμνη Κερκίνη, που είναι πλέον ο αγαπημένος του προορισμός, έγινε φανατικός λάτρης των πουλιών με ιδιαίτερη προτίμηση στη φωτογράφισή τους.

Ενεργό μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και εθελοντής της, έχει επισκεφθεί τους σημαντικότερους βιότοπους της Ελλάδας και έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στο εξωτερικό. Είναι ενθουσιώδης φωτογράφος άγριας φύσης και συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας. Ακούραστος οδηγός, πάντα πρόθυμος για νέες εξορμήσεις, που υπόσχονται γεμάτες ημέρες στο πεδίο.

Η αγαπημένη του οικογένεια πουλιών είναι οι Κεφαλάδες και το αγαπημένο του είδος ο Παρδαλοκεφαλάς. Θεωρεί ιδιαίτερα ξεχωριστές στιγμές στον κόσμο των πουλιών την ανακάλυψη ενός Τοιχοδρόμου, μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και την παρατήρηση και τελικά φωτογράφιση ενός Ρουμπινολαίμη στην Ολλανδία, είδος ιδιαίτερα σπάνιο για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Δημήτρης, εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία και hobby του είναι οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, η πεζοπορία και η μαγειρική. Υποστήριξε από την αρχή και με θέρμη την ιδέα της σύστασης της εταιρίας μας.